Luontovalokuvaaja

Olen kotkalainen fysioterapeutti, jolle harrastuksena alkanut luonnonvalokuvaus on hiljalleen muodostunut toiseksi ammatiksi. Minun kohdallani kiinnostus luontoon heräsi jo nuoruusvuosina perhosten keräilyn kautta. Jossain vaiheessa, kokoelmien karttuessa ja pyyntimenetelmien tehostuessa, näiden kauniiden luontokappaleiden tappaminen alkoi kuitenkin tuntua vastenmieliseltä. Aloinkin vastapainoksi opetella isäni järjestelmäkameralla perhosten kuvaamista ja siinä harjoitellessa alkoi aiheita nopeasti löytyä muualtakin luonnosta.

Vuosi 1986 oli seuraava rajapyykki valokuvaajan taipaleellani. Rohkenin hakea Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n jäsenyyttä ja kuvanäytteeni jopa hyväksyttiin! Valokuvauksen painotus alkoi yhä enemmän siirtyä lintuihin, ja monimuotoisempi lintuharrastus aina bongaamista myöten oli seuraava suuri innostukseni kohde.

90-luvulla alkoi yhteistyöni kotkalaisen laivanvarustamon kanssa, jonka Jäämerelle suuntautuvilla risteilyillä olen toiminut lintuoppaana ja tutustuttanut elämysmatkailijoita myös valokuvauksen saloihin.

Uusi vuosituhat ja digitaalisuuden tuleminen osaksi valokuvausta antoivat taas kerran uutta potkua valokuvaajan uralleni ja kuva-arkistoni alkoikin täydentyä ainakin tuplanopeudella aiempaan verrattuna.

Tällä hetkellä aktiivisin lintuharrastuskausi on jo hieman hiipumaan päin. Valokuvaus on laajentunut koskemaan jopa aiemmin vieroksumiani ihmisaiheita, johon asiaan lienee vuonna 2003 syntyneellä esikoistyttärelläni ollut "pieni" vaikutuksensa.

Näillä sivuillani haluan esitellä muutamia minulle rakkaimpia luonnonvalokuvauksen aihepiirejä ja tutustuttaa kävijät myös viimeisimpien näyttelyiden kuvasisältöön. Omia valokuvanäyttelyjäni / yhteisnäyttelyjä ja kuvaesityksiä on ollut viime vuosina Kotkan lisäksi Kouvolassa, Kuusankoskella, Loviisassa, Porvoossa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Hangossa, Heinolassa, Kuusamossa, Virolahdella, Graifswaldissa ja Lyypekissä.

Nautinnollisia katseluhetkiä toivottaen!
Ilkka Korhonen

email:         Ilkka.korhonen@omt.org

web:           www.ilkkakorhonen.com

phone:       044 580 3350

address:     Joukonkuja 7, NEUVOTON